Стандард за проверка на квалитет на светилки и фенери

Светилки и фенери покрај најосновната улога на осветлување, поважно е дека соодветен лустер за јадење може да биде многу добра фолија семејна топла атмосфера, едноставна убавина и светлиот лустер, исто така, може да ги натера луѓето да отворат удобно расположение, така што животот стана полн со емоционална привлечност.

Како да се увиди светлината на овие елегантни слатки производи, како еинспекцијастандард на droplight?Ајде да следимеCCIC-FCT,дозволете ни да ви го објасниме детално процесот на проверка на светилките.Ако сакате да дознаете повеќе за содржината на инспекцијата, ве молиме слободноКонтактирајте не.

Кинеска инспекција на квалитетИзглед/изработкапровери

1.Инспекцијана галванизирани светилки

Бојата за галванизација треба да биде конзистентна (видете го примерокот), не треба да има очигледна разлика во бојата;

Без гребнатини, честички од песок, плукање киселина, траги од песок, дупки, дупчење, меурчиња, лупење, белење, дамки од 'рѓа, црни дамки, очигледен проток на боја, лузни од заварување и други појави на површината за галванизација.

Сјајот треба да биде блиску до барањата на огледалото, не смее да има бела магла;

Површината треба да биде мазна без грубост (чувство на раце);

Внатрешната површина на производот не треба да има очигледна црна боја, валкана и не се појавила оксидација;

Малото триење со бели ракавици нема да има мала гребнатинка;

Тестот за адхезија и тестот за цврстина мора да се положат.

2.Инспекција на светилки за боја за печење

Во однос на примерокот, телото на светилката нема да има очигледна разлика во боја и разлика во сјајот, целокупната боја треба да биде конзистентна;

Без истекување на боја, лупење боја, песок, лупење, гребење, појава на плускавци, појава на абразија;

Спреј боја за да биде конзистентна, мазна, без лузни, проток на боја итн.;

Бојата за прскање не смее да се прелива и други непожелни ситуации;

Нема 'рѓа на внатрешната површина;

Не треба да се деформира или незалемено;

Тестот за адхезија и тестот за цврстина мора да се положат;

Рачната боја треба да биде слоевита.

Тест за склопување

Опсегот на грешка помеѓу големината на телото на светилката и податоците е ± 1/2 инч.Деловите се во согласност со табелата за инженерски делови и не треба да се изостават.

По склопувањето, структурата треба да се прицврсти и да не се дозволи олабавување.По визуелна проверка, структурата треба да биде на исто ниво и да не се дозволува искривување;

Мора да бидат достапни единечни лустери со подвижни зглобови;

Синџирот и забната цевка што носи напрегање и деловите што носат стрес треба да можат да примат доволно тешка сила;

Како што е наведено погоре, тежината на светилката над 5,5 кг треба да се смени во кристален прстен, а европските правила бараат да се помине тестот за спроведување на жица за заземјување.

Тест на Земјата

Потребни се тестови за заземјување на приклучокот, за три секунди, струја од 10, отпорот под услов од 100 m Ω е во согласност со стандардот

Хи-тенџере тест

Барања за тестирање на висок напон: 2U+1000V (U: се однесува на напонот на земјата каде што се извезува телото на светилката).

Функционален тест

За да го спроведете тестот и тестот за светло, имајте прекинувач и направете го тестот за вклучување и исклучување.

Тест за поларитет

Пазарот на Соединетите Американски Држави има тест за поларитетот на држачот на светилка, не може да има позитивен, негативен погрешна врска, истекување.

Инспекција за пакување

Точни и јасни ознаки на картоните.

Пакувањето е без кршење, туткање и оштетување.

 

 


Време на објавување: Мар-04-2021 година
WhatsApp онлајн разговор!