Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Тип на инспекција

 

Фабричка ревизија  Да ви помогне да разберете снабдувач ,Вклучувајќи ги . систем за контрола на квалитет, процедури за управување и работење.
Инспекција пред производство Пред производство ,помош ИНГ  да бидете сигурни дека на суровини и  components will meet your specifications and are available in quantities sufficient to meet the production schedule.
За време на инспекцијата на производството (ДПИ) Проверка на производите за време на производниот процес и обид да се потрудиме да избегнеме  некои дефекти , исто така може да ви помогне да го проверите распоредот  и да усогласите  дека производите се подготвени кога е времето на испорака .
Инспекција пред пратката (ПСИ) Тоа е најефикасна инспекција  што го потврдува нивото на целосна пратка на целата пратка  . Обично се бара производство да биде 100% завршено и најмалку 80% од стоките да се пакуваат во картони  Проверуваните примероци се избираат по случаен избор според AQL стандардот.
Надзор на товарот Тоа е важен чекор за време на процесот на испорака, може да се погрижи вашите производи правилно да ги вчитуваат и да ја намалат можноста за оштетување. Гарантирање на добар квалитет и состојба на вашите производи се додека не ги примите.
Зошто ми требаат инспекции или фабрички ревизии?

Во случај на некаков лош квалитет, неправилна пратка, нереални информации од добавувачите за време на меѓународното тргување. Инспекцијата е најефикасен начин за заштита на придобивките на купувачот.

Што извршувате при увидот?

Различни производи ќе имаат различни точки на инспекција. Така, категоријата на инспекција ќе се изучува од случај до случај многу внимателно помеѓу клиентот и нашиот менаџер на сметки.
Во принцип, подолу е општ домен инспекција за да се следи:
1. Количина
Опис 2. Производ / Спец
3.Workmanship:
4.Function / параметар тестирање
5.Packaging / Обележување проверка
мерење 6.Product податоци
7.Client посебни барања

Каква стапка на инспекција?

Инклузивната стандардна стапка на инспекцијата е 168-288 УСД на ден по човек во повеќето градови во Кина, освен Хонгконг, Тајван. Оваа стандардна стапка опфаќа до 12 работни часови по задача (вклучувајќи патувања, инспекција и подготовка на извештаи). Нема дополнителни трошоци за транспорт и сместување на инспекторите.

Како да започнете со инспекцијата?

Клиентот испратете ни ја формуларот за резервација и резервирајте 2-3 дена однапред. Ние ја контактираме Фабриката за да ги потврдиме деталите за инспекцијата. Клиент Потврдете го планот за инспекција и платете. Ние ја извршуваме инспекцијата и клиентот добива извештај за инспекција во рок од 24 часа.

САКАТЕ ПОВЕЕ ДЕТАЛИ?


WhatsApp Онлајн Chat!