Fujian CCIC тестирање Co., Ltd.успешно го помина прегледот на CNAS

Од 16-ти до 17-ти јануари 2021 година, кинеската национална служба за акредитација за оцена на сообразност (CNAS) назначи 4 експерти за прегледување тим за преглед и изврши преглед на акредитацијата на агенцијата за инспекција на Fujian CCIC Testing Co., Ltd (CCIC-FCT) .

Тимот за преглед изврши сеопфатна проверка на работата на системот за управување со квалитет и техничките можности на Fujian CCIC Testing Co., Ltd.преку слушање извештаи, консултантски материјали, прашања, сведоци итн., во комбинација со далечинско разгледување.Експертите од тимот за евалуација се согласија дека работата на системот на компанијата за инспекција CCIC е во согласност со барањата на правилата за акредитација на инспекциската агенција CNAS, упатствата и поврзаните инструкции за апликација и има технички способности во соодветните области на акредитација.Се препорачува да се препорача/одржи акредитација на CNAS.Во исто време, експертите за евалуација дополнително ќе се подобруваат. Водечките мислења беа изнесени за градење на капацитетите на компанијата.

Во следниот чекор, CCIC-FCT ќе изврши исправки во согласност со коментарите и предлозите дадени од тимот за преглед, за да може системот за управување со квалитетот на компанијата да работи на постандардизиран и поуреден начин.

 

 


Време на објавување: Јан-20-2021 година
WhatsApp онлајн разговор!