Knowledge QC знаење】 Backенски ранци за инспекција

Денес, сакам да споделам со вас некои знаења за инспекција во врска со дамскиот ранец.

А. Класификација на ранци за жени.

1.Досадна торба

 

услуга за проверка на квалитетни торби

2. торба за топење

Инспекција за квалитет на ранецот во Кина

3.Попачка

Услуга за квалитетна инспекција во Кина

4.Борба за купување

инспекција за квалитет торба за купување

 

B. Wените ранци обични дефекти

скршен цвест
跳线 прескокнување шевове
污渍 белег на нечистотија
抽纱 повлечете предиво
粗纱 грубо предиво
坏掉 оштетена тока
拉链 不好 патент не е во функција
底部 铆钉 ногата беше пронајдена излупен
线头 неискористена нишка завршува
包 边 暴 слабо шиење при врзување
金属 扣 ознака на 'рѓа кај метална тока / прстен
Лого 印刷 不好 слабо печатење на лого
破损 的 оштетена ткаенина

В.Поени на контролните пунктови за квалитет на ранецот

1. Проверете дали додатоците се завршени;

2. Проверете дали лентата за рака е безбедно зашиена;

3. Проверете дали има оштетено или повлечете предиво во ткаенината;

4. Проверете дали има разлики во бојата;

5. Проверете дали тока / патент е лесна за употреба;

6. Проверете дали вртливиот врв на конците е премногу густ / премногу редок;

7. Проверете дали шевовиот спој е уреден;

8. Проверете дали печатењето со лого е добро;

D. Тест за квалитет на ранци на ранци

Тест за течности 1.Zipper

2.Проверба на сигурност

Тест за приложување на облога од 3,3М

4.Димензионално мерење

5.Селен тест

6.Секој друг тест што го бара клиентот

 

 

 

 


Време на објавување: јуни-16-2020 година
WhatsApp Онлајн Chat!