Mata o le a fa'ama'i le coronavirus e mafua ai ona vavae'ese kamupani mai Saina?

Na faia e Peresitene Trump se taua tau fefaʻatauaʻiga umi i luga o le tamaoaiga lona lua o le lalolagi ma unaʻia kamupani Amerika e "vavae ese" mai Saina.O lana pulega na taʻitaʻia se faʻasalalauga faʻavaomalo e aloese mai le siamupini a le atunuʻu Saina Huawei ma lana tekonolosi 5G.Ma o le tamaoaiga o Saina o loʻo feagai ma le faʻagesegese faʻatulagaina, faʻatupulaia i le tulaga maualalo i le tolu sefulu tausaga.

Ona oʻo mai ai lea o le coronavirus, o se faʻamaʻi o lona tamaoaiga o loʻo sosolo i le lalolagi e pei o se pine - ma Saina o le alavai.

Atonu na faʻailoa e le taʻitaʻi o Xi Jinping le manumalo i le siama, ae o loʻo mamao ese mai mea masani iinei.O falegaosimea i totonu o le "manufacturing hub o le lalolagi" o loʻo tauivi e faʻatupu i le saoasaoa atoa.O filifili sapalai ua matua faʻalavelaveina ona e le o faia ni vaega, ma o fesoʻotaʻiga o felauaiga ua faʻaumatia.

O manaoga o tagata faatau i totonu o Saina ua paʻu, ma o manaoga faavaomalo mo oloa a Saina e ono mulimuli mai ona o le siama ua sosolo i maketi Saina e pei o Italia, Iran ma le Iunaite Setete.

Faʻatasi, o nei mea uma ua siitia ai le faʻamoemoe o le faʻamaʻi o le coronavirus o le a faia le mea e leʻi faia e le taua fefaʻatauaʻiga: faʻaosofia kamupani Amerika e faʻaitiitia lo latou faʻalagolago ia Saina.

“Sa fetaufetulia'i tagata uma e uiga i le vavaeeseina ae lei tupu lenei mea, ma taumafai e filifili: 'E tatau ona tatou vavaeeseina?O le a le tele e tatau ona tatou vavaeeseina?E mafai ea ona fa'amuta?"o le tala lea a Shehzad H. Qazi, o le pule o le China Beige Book, o se lomiga e aoina ai faʻamatalaga i luga o le tamaoaiga o le atunuu.

"Ona faʻafuaseʻi ai lea ona matou maua lenei faʻalavelave faʻapitoa o le siama, ma na amata ona faʻamavae mea uma," o lana tala lea."E le gata o le a suia ai le fausaga atoa o mea i totonu o Saina, ae faʻapea foʻi le ie o le lalolagi e fesoʻotaʻi ai Saina i isi vaega o le lalolagi."

O loʻo manino le taumafai o faufautua hawkish a Trump e faʻaogaina lenei taimi."I luga o le sapalai o mataupu, mo tagata Amerika e tatau ona latou malamalama i faʻalavelave faʻapenei e leai ni a matou uo," o le tala lea a Peter Navarro i Fox Business ia Fepuari.

Ua lapataia e kamupani Amerika tetele ma laiti le aafiaga o le siama i ana fale gaosi oloa.E le'i mafai e Coca Cola ona maua ni suamalie fa'apitoa mo ana mea'ai suamalie.Procter & Gamble - o ana faʻailoga e aofia ai Pampers, Tide ma Pepto-Bismol - na fai mai foi o ana 387 sapalai i Saina na feagai ma luitau i le toe amataina o galuega.

Ae o le eletise ma le gaosiga o taavale e matua afaina lava.Ua lapataia e Apple le aufaipisinisi e le gata e uiga i le faʻalavelaveina o sapalai, ae faʻapea foʻi le faʻafuaseʻi o le paʻu o tagata faʻatau i Saina, lea na tapunia uma ai ana faleoloa mo vaiaso.

E lua falegaosi oloa tetele a General Motors i le Iunaite Setete o loo feagai ma le faaletonu o le gaosiga ona o vaega na faia e Saina i ana falegaosi Michigan ma Texas ua vaivai, o le tala lea a le Wall Street Journal, ma taʻua ai le au ofisa iuni.

Fai mai Ford Motor o ana pisinisi soofaatasi i Saina - Changan Ford ma JMC - na amata toe amata le gaosiga i le masina talu ai ae o loʻo manaʻomia pea le tele o le taimi e toe foʻi ai i le masani.

"O loʻo matou galulue nei ma a matou paaga faʻatau, o nisi oi latou o loʻo i le itumalo o Hubei e iloilo ma fuafua mo sapalai o vaega e lagolago ai vaega o loʻo manaʻomia mo gaosiga," o le tala lea a le failauga o Wendy Guo.

O kamupani Saina - aemaise lava le au gaosi mea tau eletise, fai taavale ma le aufaipisinisi taʻavale - ua talosaga mo se faʻamaumau numera o tusi faʻamaonia malosi e taumafai e o ese mai konekarate latou te le mafai ona faʻataunuʻuina e aunoa ma le totogiina o sala.

Fai mai le minisita o tupe a Farani, e tatau ona mafaufau le aufaipisinisi Farani e uiga i le "tutoatasi o le tamaoaiga ma fuafuaga," aemaise lava i le fale talavai, lea e faalagolago tele i Saina mo mea aoga.O le Sanofi, le kamupani Farani fualaau faasaina, ua uma ona fai mai o le a faia lana lava sapalai sapalai.

O kamupani gaosi taavale i le lalolagi atoa e aofia ai le Hyundai assembly line i Korea i Saute ma le Fiat-Chrysler plant i Serbia ua mafatia i faʻalavelave ona o le le lava o vaega mai Saina.

Va'ai le tulaga o le Huajiang Science & Technology e fa'avae i Hangzhou, o le fa'aSaina sili ona tele na gaosia polyurethane composite fa'aoga mo tino ta'avale.E fa'aofuofu fa'alava o le taualuga mo ta'avale ta'uta'ua mai le Mercedes-Benz ma le BMW i le kamupani fai ta'avale eletise sili a Saina BYD.

Na mafai ona toe maua mai ana tagata faigaluega ma ua sauni e toe amata le gaosiga i le malosi atoatoa i le faaiuga o Fepuari.Ae o la latou galuega ua faʻalavelaveina i le malepelepe i isi vaega o le filifili.

"Ua matou matua sauni lava e momoli atu oloa, ae o le faʻafitauli e tatau ona matou faʻatali mo a matou tagata faʻatau, o latou falegaosimea ua tuai ona toe tatalaina pe tumau pea tapunia," o le tala lea a Mo Kefei, o le pule o Huajiang.

“O le faʻamaʻi e le gata na aʻafia ai sapalai i tagata Saina, ae ua faʻalavelaveina ai a matou faʻatau atu i Iapani ma Korea i Saute.E oʻo mai i le taimi nei, e naʻo le 30 pasene o matou oka na maua pe a faʻatusatusa i soʻo se masina masani, ”o lana tala lea.

Sa i ai luitau eseese mo Webasto, o se kamupani Siamani vaega ta'avale e gaosia taualuga o taavale, masini maa, ma fa'avevela ma fa'alili.Na toe tatalaina le iva o ana falegaosimea e 11 i Saina - ae le o ana fale gaosi tetele e lua, i le itumalo o Hubei.

"O a matou falegaosimea i Shanghai ma Changchun o nisi ia na muamua toe tatalaina [Fepu. 10] ae na tauivi e feagai ma le le lava o meafaitino sapalai ona o le tuai o mea e faʻaaogaina e mafua mai i le faʻasalalau lautele o femalagaiga," o le tala lea a William Xu, o se failauga."Sa tatau ona matou uia ni auala e pasia ai Hubei ma nofoaga lata ane ma faʻamaopoopo le tuʻuina atu o suʻesuʻega i le va o faleoloa."

O le tau o oloa auina atu i fafo a Saina mo Ianuari ma Fepuari na paʻu i le 17.2 pasene mai le lua masina muamua o le tausaga talu ai ona o le gaosiga o fagu na mafua mai i le siama, o le tala lea a le ofisa o tiute a Saina i le Aso Toonai.

E lua faiga na vaʻavaʻai totoʻa i le gaosiga o gaioiga - o se suʻesuʻega o faʻatauga pule na faia e le Caixin media group ma faʻamaumauga aloaʻia a le malo - na maua uma i lenei masina o lagona i totonu o pisinisi ua pa'ū i lalo maualalo.

O Xi, ua manino le popole i le aafiaga o le ai ai i luga o le tulaga atoa o le tuputupu ae aemaise lava i lana tautinoga e faaluaina le tamaoaiga o le atunuu mai le 2010 tulaga i lenei tausaga, ua unaʻia kamupani e toe foi i le galuega.

Ua lipotia mai e le aufaasālalau a le malo e sili atu nai lo le 90 pasene o pisinisi a le malo a Saina ua toe amata le gaosiga, e ui o le numera o pisinisi laiti ma le tele o pisinisi na toe foi mai i le galuega na matua maualalo i le na o le tasi vaetolu.

Na lipotia mai e le Matagaluega o Faatoaga i le vaiaso nei e lei atoa le afa o tagata faigaluega mai nuu i tua ua toe foi i a latou galuega i falegaosimea i gataifale o fale gaosi oloa, e ui o le tele o falefaigaluega e pei o Foxconn, lea e sapalai ai kamupani e aofia ai Apple, ua latou faatulagaina nofoaafi faapitoa e fesoasoani ia i latou e o mai. tua.

Ae ui i lea, o le fesili o loʻo tumau pea, pe o lenei faʻalavelave o le a faʻateleina ai le agaʻi atu i le faʻavasegaina ese mai Saina, lea na amata i le siʻitia o tau o tagata faigaluega ma faʻaosofia e le Trump's trade war.

I le tele o itu, ua vave tele ona ta'u atu."Pe a sasao se afi i totonu o le fale, e tatau ona e tineia muamua le afi," o le tala lea a Minxin Pei, o se tagata poto Saina i le Kolisi o Claremont McKenna.“Ona mafai lea ona e popole i le uaea.”

O loʻo taumafai Saina e faʻamautinoa o loʻo lelei le "wiring".I se taumafaiga e faʻatapulaʻa faʻalavelave i le lalolagi sapalai filifili, fai mai le Matagaluega o Pisinisi e tatau ona toe amata le faʻamuamua i kamupani mai fafo ma a latou faʻatau, aemaise lava i mea tau eletise ma taavale.

Ae o isi tagata suʻesuʻe o loʻo faʻamoemoe o le faʻamaʻi e faʻavavevave ai se tulaga i le va o atunuʻu eseese e agai atu i se "Saina faaopoopo le tasi" fuafuaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ua filifili le kamupani fai vaega a le Honda F-TECH e totogi mo sina taimi le faʻaitiitia o le gaosiga o le pedal i Wuhan e ala i le faʻateleina o le gaosiga i lana fale gaosi oloa i Filipaina, o tagata suʻesuʻe a le Iunivesite Aoao o Sigapoa na taʻitaʻia e Bert Hofman, o le sa avea muamua ma faatonu o Saina mo le Lalolagi. Faletupe, na tusia i se pepa suʻesuʻe.

Qima, o se kamupani su'esu'e sapalai e faavae i Hong Kong, na fai mai i se lipoti talu ai nei o kamupani Amerika ua uma ona eseese ese mai Saina, fai mai o manaoga mo asiasiga na pa'u i le 14 pasene i le 2019 mai le tausaga talu ai.

Ae o le faʻamoemoe o Trump o le a siitia e kamupani Amerika a latou fale gaosi oloa i le fale e leʻi faʻamaonia e le lipoti, lea na fai mai o loʻo i ai le faʻateleina o le manaʻoga i Asia i Saute ae laʻititi i Asia i Sautesasae ma Taiwan.

Vincent Yu, pule faatonu mo Saina i Llamasoft, o se kamupani auʻiliʻili sapalai, fai mai, peitaʻi, o le salalau atu o le coronavirus i le lalolagi atoa o lona uiga ua le toe i ai se tulaga le lelei o Saina.

"I le taimi nei e leai se nofoaga e saogalemu i le lalolagi," o le tala lea a Yu.“Atonu o Saina le nofoaga sili ona saogalemu.”

Ua fa'amutaina e le Dow le aso fa'aletonu i luga atu o le 1,100 'ai i luga o le fa'amoemoe o le a faia e le au fai faiga fa'avae a Amerika e fa'amama le a'afiaga o le coronavirus.

Saini e maua mai le matou Coronavirus Updates newsletter i aso uma o le vaiaso: O tala uma e fesoʻotaʻi i le nusipepa e leai se totogi e maua.

O oe o se tagata tausi soifua maloloina o loʻo tauivi ma coronavirus i laina pito i luma?Faasoa atu lou poto masani ile The Post.


Taimi meli: Mati-12-2020
WhatsApp Online Chat!